undervisningsforløb

”Bar Edda, mad på bordet, rigeligt med avner, en skål med suppe, sattes på bordet”

viking2.jpg

Vikingernes mad 3.-4.kl.

Den rige storbondes fester, kunne være noget af et tilløbsstykke. Folk sad bænket sammen omkring de lange borde i den store hal, mens trælle og kvinder hastede rundt med forsyninger til storbondens mange mænd. Og der blev spist og drukket godt. Men hvad spiste og drak vikingerne egentlig? Hvem tilberedte maden og stod for menuen både til den store fest men også i dagligdagen? 

ild.jpg

vikingernes mad 5.-7.kl.

I forløbet ”Vikingernes mad” 5.-7.kl. – bevæger vi os ind i en verden hvor vi skal bruge alle sanserne, og forsøge at leve af de råvarer der var tilgængelige for over 1000år siden. Dengang kunne man ikke gå i supermarkedet at handle, men levede af de dyr og råvarer man havde på gården eller det der kunne købes på markedet. 

mad.jpg

vikingernes mad 8.-9.kl.

At forske i vikingetidens madvaner, kan være meget vanskeligt. For Hvad spiste de egentlig i vikingetiden. Hvor almindeligt var salt, for eksempel og hvad er den mest anvendte metode til konservering? Drak man rent vand? Spiste man mange grøntsager, eller var det ligesom de store film om vikingerne, at de kun levede af kød og mjød?